Sastojci: 500 g brašna, 250 ml vode, 20 g svježeg kvasca, prstohvat soli, prstohvat šećera, 5-10 manjih krompira, 100 g pršute, 100 g parmezana, ružmarin i maslinovo ulje
Priprema: Toploj vodi dodajte kvasac, prstohvat brašna i prstohvat šećera, pa pustite da se diže oko 15 minuta. Kada se kvasac digao, dodajte ga brašnu, posolite i zamijesite tijesto. Pustite da se diže barem sat. Krompir dobro operite ili ga ogulite. Nasjeckajte ga na tanke kriške, a možete se poslužiti i gulilicom za krompir kako biste dobili što tanje kriške. Krompir ubacite u hladnu vodu, pustite da stoji desetak minuta pa ga dobro posušite. Pomiješajte krompir s nekoliko kašika maslinovog ulja, ružmarinom i tanko izrezanom pršutom. Pustite da upijaju arome dok pripremate tijesto. Razvaljajte ga ukrug. Tijesto neka bude što tanje. Na vrh najprije rasporedite krompiriće, neka budu u jednom sloju kako bi se što bolje i hrskavije ispekli. Pospite ostatkom ružmarina i pokapajte maslinovim uljem koje je ostalo u posudi. Pospite i komadićima pršute. Na kraju sve pospite sitno ribanim parmezanom, pa ubacite u pećnicu na 200 stepeni. Pecite oko 15 minuta.
Savjet: Neočekivani spoj tijesta za pizzu i tanko sjeckanog, hrskavog krompira učiniće vaš ručak savršenim. Ova kombinacija možda i jeste pomalo neobična, ali jednom kada je isprobate, definitivno ćete se poželjeti vratiti bogatim okusima krompira na pizza tijestu.
Upotpunite ih sitno sjeckanom pršutom ili suhim mesom koji će u pećnici postati hrskavi i još slasniji, a onda dodajte i omiljeno začinsko bilje. Kombinaciji možete dodati i kolutiće tanko sjeckanog luka i drugo povrće po želji, ali ovakva će pizza biti upravo savršena u što jednostavnijem izdanju. Pizza je tradicionalno italijansko jelo.