Žena koja je ugušila svoju bebu u Bihaću: Dijete sam stavila u kantu i prekrila pelenom

Novi slučaj čedomorstva koji se dogodio u subotu, 7. jula, u bihaćkoj naselju Brekovica potresao je bh. javnost. Pronalaskom mrtvog novorođenčeta otkrivena je jeziva priča 43-godišnje R. M, koja je osumnjičena da je ubila svog tek rođenog sina. Nakon saslušanja u policiji, puštena je na slobodu.

Pristala je razgovarati s novinarima, ali iz straha za vlastitu sigurnost odbila je da joj se ime objavljuje kao i da se fotografira, piše Dnevni avaz.

Gotovo niko od mještana Brekovice ne može vjerovati da je R. M. ugušila svoje dijete i zakopala ga u blizini porodične kuće, kako je to istraga pokazala. Ali, R. M. je otkrila šokantnu pozadinu slučaja, da ju je bliži rođak silovao!

– Tri mjeseca nakon što me silovao saznala sam da sam trudna. Znao je da je dijete njegovo, ali ga to nije zanimalo. Prijetio mi je i ponašao se agresivno, zbog čega sam šutjela. Bojala sam se za sudbinu svog sina, ali i svoj život – govorila je uznemireno R. M.

Prema njenim tvrdnjama, prilikom porođaja i neprerezivanja pupčane vrpce nastupila je smrt djeteta.

– Poslije toga sam dijete stavila u kantu i pokrila pelenom, pa ostavila ga u poljski WC u blizini kuće. Nikom nisam smjela ništa govoriti. Ne znam ko me prijavio – kaže ova žena.

Slučaj je otkriven nakon anonimne prijave policiji. Osumnjičena je nakon toga podvrgnuta ljekarskom pregledu, kojim je utvrđeno da se porodila. Potom se slomila u policiji i sve priznala.

U Brekovici šok. Za osumnjičenu mještani imaju samo lijepi riječi. Opisali su je kao samohranu majku koja živi s 21-godišnjim sinom i da je narušenog zdravstvenog stanja. Jedna od sagovornica, koja nije željela da joj se otkrije identitet, kazala je da niko nije primijetio ništa čudno niti posumnjao da je u drugom stanju.

– Često je proteklih mjeseci bila bolesna i ležala u krevetu. Kupovali smo joj lijekove i donosili, ali ni po čemu nismo primijetili da se radi o trudnoći. Niti je ona o tome bilo kome govorila.

Svi materijalni dokazi se trenutno nalaze u Policijskoj stanici Bihać, a ovaj slučaj je dalje predat Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona. Navodno, postoje poruke u kojima stoji kako je bliži rođak R. M. prijetio. Nezvanično se saznaje da je mobitel izuzela policija.

Related posts