Vodeći svjetski mediji o EXIT-u: Zamjena za čuveno špansko ostrvo Ibiza

U svojoj trijumfalnoj godini u kojoj je drugi put osvojio titulu najboljeg velikog evropskog festivala EXIT ne prestaje da privlači pažnju svjetskih medija, posebno onih sa globalnim dometom i nemjerljivim utjecajem.
CNN je nedavno ponovo označio EXIT kao jednu od nezaobilaznih stavki za posjetu Srbiji i njenim prirodnim ljepotama, dok je američki Forbes magazin izdvojio ovogodišnji program EXIT-a kao njegov glavni adut uz imena kao što su Grace Jones, Ziggy Marley, Fever Ray, Alice Merton, Nina Kraviz, Solomun i brojni drugi.

Drugi od tri najvažnija svjetska ekonomska medija, ugledni Financial Times u širem članku o Srbiji, zbog kojeg je njihov famozni urednik Lionel Barber proveo dan u Novom Sadu i obilazio Petrovaradinsku tvrđavu, za EXIT je u članku naveo da je festival poput “Glastonburyja na Dunavu”. Popularne britanske novine Daily Mail u opširnom članku o najboljim svjetskim nadolazećim turističkim destinacijama predlažu EXIT kao zamjenu za čuveno špansko ostrvo Ibiza.

Prestižni The Guardian je početkom godine sastavio opsežan tekst o vrhunskim provodima za 2018. godinu po mjesecima, pa iako je juli tradicionalno krcat muzičkim dešavanjima EXIT je izdvojen kao obavezna stavka u globalnom kalendaru dešavanja. List Mirror je otišao korak dalje od Guardiana i osim što su festival uvrstili među najbolje, objavili su i opširan članak posvećen samo EXIT-u.

Irski Irishexeminer u dva članka izdvaja EXIT, a u naslovu retorički pita “Da li je EXIT najcool festival u Evropi?”, dok je njihov glavni konkurent Daily Edge izdvojio EXIT kao ljetnju destinaciju koja se ne smije propustiti. U istom tekstu Daily Edge spominje i Sea Star u Hrvatskoj, takođe u organizaciji EXIT tima koji od premijernog izdanja nominovanih za najbolji novi festival u Evropi. Vodeći svjetski turistički vodič Conde Nast Traveller na svojoj listi najboljih svjetskih festivala, izdvaja jedinstvene aktivističke početke EXIT festivala, a GQ magazin u svom italijanskom izdanju EXIT naziva jednim od najboljih festivala u Evropi.

U toku je sjajna 4+1 akcija za ljubitelje EXIT festivala koja podrazumijeva da društvo koje zajedno kupi četiri ulaznice, petu dobija na poklon. Akcija će trajati dok se ne rasproda vrlo ograničen broj ulaznica predviđen za ovu akciju.

EXIT festival bit će održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i predstaviće neke od najtraženijih svjetskih zvijezda kao što su Grace Jones, Migos, David Guetta, Ziggy Marley, Fever Ray, LP, Alice Merton, Nina Kraviz, Richie Hawtin, Adam Beyer b2b Ida Engberg, Maceo Plex, Solomun, Amelie Lens, Ben Klock, Jax Jones, Ofenbach, Mahmut Orhan, Carl Craig, Tale of Us, Sevdaliza, Burak Yeter, Madball, Brujeria, Ofenbach, Slapshot, Dog Eat Dog, Slaves, Idles, Asphyx, Bombers i mnoge druge.

Related posts