Uz povoljne vremenske uslove radovi na lokaciji Jezero-Privilica gotovi za oko mjesec dana

S ciljem informisanja građana o dinamici radova u okviru Projekta odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda , bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić zajedno sa Erminom Merdanićem, šefom Jedinice za implementaciju projekta, obišao je danas radove u mjesnoj zajednici Jezero-Privilica.

S obzirom da je zbog radova došlo do privremene obustave saobraćaja prema naselju Privilica, Sokolac, Golubić prema gradu i obrtnuto, gradonačelnik Fazlić od predstavnika izvođača i nadzornog organa upoznao se sa dinamikom radova.

Prema riječima Ermina Merdanića, šefa Jedinice za implementaciju, na terenu Privilica trenutno rade tri građevinske ekipe koje imaju još oko 500 metara kanalizacije koje trebaju postaviti

“Nažalost, zbog konfiguracije terena i činjenice da smo naišli na kamen koji je izuzetno čvrst ekipe čine maksimum napora i uspjevaju dnevno postaviti između 15 do 20 metara kanalizacije. Ukoliko vremenski uslovi budu povoljni radovi na ovoj lokaciji trebali bi biti gotovi najkasnije za oko mjesec dana i ovim putem molim građane za razumijevanje se i strpljenje”-kazao je Merdanić, dodavši da se radovi moraju izvoditi i u zimskom period kako se ne bi plaćale kazne za kašnjenje u visini i do million KM.

Related posts