Uhapšen zbog davanja mita: Kamiondžija pokušao “počastiti” policajce “cenerom”

Policajci Policijske stanice Stanari uhapsili su jučer K. P. iz Zenice, vozača kamiona nakon što im je pokušao dati 10 maraka, kako mu ne bi ne bi napisali prekršajni nalog zbog neispravnog žmigavca i stop svjetala na kamionu.

Prema informacijama iz Policijske uprave Doboj, policajci su prilikom kontrole saobraćaja na regionalnom putu Stanari – Prnjavor u mjestu Satnari, zaustavili kamion marke MAN, koji je u vlasništvu prvatne firme iz Zenice.

Policajci su utvrdili da je na kamionu neispravna signalizacija, to jest da ne radi zadnji lijevi žmigavac, kao i stop svjetla.

– Kada je vozaču K. P. saopćeno da je Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH za navedeni prekršaj predviđena novčana kazna u iznosu od 40 KM i da će mu biti uručen prekršajni nalog, on je dao na uvid saobraćajnu dozvolu u koju je stavio novčanicu od 10 maraka, a potom je od policajaca zatražio da ne napišu prekršajni nalog i da „se počaste“ – kazali su iz policije.

K. P. je nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama pušten na slobodu. Protiv njega će nadležnom tužilaštvu biti podnesena prijava zbog krivičnog djela davanje mita.

Related posts