Ubio druga koji ga nije htio voziti da likvidira ljubavnicu

Zoran Jović (40) iz Miljevića kod Golupca u Srbiji hicem iz pištolja, vjerovatno u noći između utorka i srede, ubio je druga Dejana Jovanovića (46) iz Mrčkovca, a zatim se kasnije ranjen u stomak. On ga je usmrtio hicem iz pištolja, jer Dejan navodno nije htio da ga vozi do Kučeva, kako bi se Jović obračunao sa L. M. za koju je tvrdio da mu je ljubavnica. Ovo je ukratko sažetak krvave drame, koja se odigrala nedaleko od Golupca, piše Blic.

Nakon što je ubio druga, ubica je otišao do kuće u kojoj živi pomenuta žena. Tu je došlo do otimanja pištolja, koji je opalio i Joviću nanio teške povrede.

– Dejan je, 21. novembra, otišao da popije piće u kafani u obližnjem selu Klenj. Tu je sreo Zorana, koji ga je zamolio da ga odveze do Kučeva. Moj sin je pristao, ali je, kada mu je Jović kazao da želi da ubije supruga Lidije M, zaustavio je auto i izašao – priča Ljubiša Jovanović (72), otac ubijenog čovjeka.

Međutim, Jović je odmah izašao za njim i pucao u svog druga. Ubio ga je na licu mjesta, nakon čega je Dejanovo tijelo stavio na mjesto suvozača, upalio auto i krenuo ka Kučevu. Usput je zastao kod sela Srpce i tijelo Jovanovića bacio na deponiju.

Jović je, potom, otišao u kučevsko selo Radenka, gdje je živjela Lidija. Pošto je tu nije zatekao, odvezao se do Kučeva i pozvonio joj na vrata. Kada je žena izašla, Zoran je uperio pištolj u nju, ali se ona branila. U jednom trenutku začuo se hitac, a ubica je, teško ranjen, pao na ulicu.

– Lidija je izjavila da je Zoran došao u njen dom da ih opljačka. Kako je rekla, u momentu kada je njen suprug Mirko bio u kupatilu, ona je pokušala da se odupre Joviću i u tom komešanju on je ranio samog sebe. Da li je njena priča istinita, trebalo bi da utvrdi vještačenje pištolja, iz koga je, kako se vjeruje, Jović ispalio smrtonosni hitac u Jovanovića – kaže sagovornik „Blica“ upoznat sa istragom.

Pozvana je Hitna pomoć, koja ga je prebacila u bolnicu. Kako se saznaje, Jović je primljen sa teškim povredama, opasnim po život. Policija je privela i L. M. jer nije poznato da li je Zoran ranjen dok su se njih dvoje borili ili je žena otela pištolj i pucala u Jovića.

Za Jovića, inače, u njegovom selu nemaju nijednu lijepu riječ. Kažu da je, navodno, robijao 13,5 godina u Makedoniji zbog ubistva policajca, i još dvije godine u Srbiji jer je, nezvanično, zapalio kuću svog oca Jeroslava, koji je, vele, preminuo prije dvije godine pod još uvijek nepoznatim okolnostima.

– Moj sin se nije družio sa Zoranom. Pa, trebalo je da 24. decembra, našoj unuki Aleksandri, Dejanovoj kćerki, proslavimo punoletstvo, a mi smo zavijeni u crno – plače Dejanov otac.

Dejan je važio za dobrog domaćina. Nedavno je otišao u invalidsku penziju jer je na ratištu u Hrvatskoj zadobio povredu oka, koja se pogoršala.

– Moja unuka Aleksandra ne može da povjeruje da joj oca više nema, plače, ne može da se smiri. Sin mi je, eto, ratište preživio, a ubi ga, ni krivog, ni dužnog, čovjek kome nikada u životu ništa nije nažao učinio – kuka Ljubiša.

Related posts