U spektakularnom debiju Ibrahimović za LA Galaxy postigao dva gola i režirao filmski preokret

Šou je počeo. Zlatan Ibrahimović je još jednom pokazao koliki je genijalac. U svom debiju za LA Galaxy nakon ulaska s klupe pri zaostatku svog tima 1:3, Ibrahimović je sa svoja dva gola režirao veliki preokret i u sudijskoj nadoknadi donio pobjedu rezultatom 4:3 nad klubom Los Angeles FC.

Prošlog oktobra proslavio je 36. rođendan, pred kraj godine oporavio se od najteže povrede u svojoj karijeri, napustio je Manchester United, uz velike najave stigao u Sjedinjene Američke Države, u Los Angeles, grad filma, grad Hollywooda. I pokazao da nije prevara, nego fenomen! Zlatan Ibrahimovć je američkoj javnosti pokazao zašto se tolika prašina diže za njim.

Meč između LA Galaxyja i Los Angelesa Ibrahimović je počeo na klupi, a nakon 48. minuta igre njegov tim je gubio 3:0. Zamislite samo kakvi bi naslovi dočekali Ibrahimovića nakon meča.

Ali, i on se nešto pita. U 61. minuti Lletget je smanjio na 3:1, a onda je na teren 10 minuta kasnije kročio Ibrahimović.

Već u 73. minuti Pontius smanjuje na 3:2 da bi u 77. minuti, nakon samo šest minuta igre u novom klubu, u novoj ligi, u novoj zemlji, Ibrahimović sa oko 35 metara zakucao loptu u mrežu, izjednačio na 3:3 i poručio: “Sletio sam!”

Da svemu nije kraj, pokazao je u prvoj minuti sudijske nadoknade kada nakon centaršuta Ashleyja Colea pogađa za konačnih 4:3 i veliki preokret.

Za nešto više od 20 minuta nogometa u MLS-u, Ibrahimović je pokazao o kakvoj se nogometnoj veličini radi. LA Galaxy je dobio pravo oružje.

klix.ba

 

Related posts