U Bihaću se zapalila porodična kuća, brojna naselja u USK bez struje

U bihaćkom naselju Pokoj sinoć je izbio požar u porodičnoj kući, no pravovremenom intervencijom vatrogasne službe svi članovi porodice su na vrijeme evakuisani i nije bilo povrijeđenih.

U požaru je pričinjena veća materijalna šteta na stambenom objektu, dok je najvjerovatniji uzrok, kako su nam kazali u Civilnoj zaštiti USK, snažan vjetar koji stvara problem u neočišćenim dimnjacima.

Slična intervencija protekle noći zabilježena je i u Bosanskoj Krupi, također bez povrijeđenih.

Zbog snažnog vjetra koji od jučer puše širom USK, trenutno je van napajanja 10-kilovatni dalekovod Jasenica u Bosanskoj Krupi, 10-kilovatni dalekovod Vrelo-Mokreš u Cazinu, te 20-kilovatni dalekovod Bukovača u Bosanskom Petrovcu.

Za sada nema podataka o niskonaponskoj mreži, no kako saznajemo mnoga naselja i sela širom kantona bilježe prekide u napajanju, a stanovnici su ogorčeni zbog učestalog nestajanja struje.

Iz BIHAMK-a su upozorili da na dionici Bosanski Petrovac-Drvar dolazi do povremeno jakih udara vjetra koji formiraju sniježne nanose, a vozačima je skrenuta pažnja i na srušena stabla i granje na kolovozu.

U 10 sati u Bihaću je vjetar puhao brzinom 32 km/h, a najveći problem stvaraju povremeni olujni udari. – piše klix.ba

Related posts