Tuzla: Lovac nožem ranio vlasnika njive, tri osobe uhapšene

Tri osobe su uhapšene nakon što je sinoć oko 21 sat, na njivi koja se nalazi u blizini tuzlanskog prigradskog naselja Čaklovići, vlasnik parcele i dijela šume 41-godišnji S. M. prvo pretučen, a potom izboden nožem, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako saznajemo u Tužilaštvu Tuzlanskog kantona, do incidenta je došlo nakon što je S. M. upozorio tri lovca inicijala S. H., S. O. i N. O. koji su cijeli dan bili u lovu da ne prave buku u dijelu šume koja je u njegovom posjedu.

Nakon što ih je zamolio da se udalje s njegovog posjeda, lovci su prišli kombiju u kojem se nalazio S. M., izvukli ga iz vozila, zadali mu nekoliko udaraca rukama u glavu, a potom jedan od njih i nekoliko udaraca nožem u predjelu leđa.

Povrijeđeni je hospitaliziran u Klinici za hirurgiju Univerzitetsko-kliničkog centra u Tuzli, a nakon operativnog zahvata je u stabilnom stanju.

Osumnjičeni su sinoć lišeni slobode i trenutno se nalaze u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova TK.

“U toku je kriminalistička obrada nad osumnjičenim osobama, nakon čega će biti predati u nadležnost Tužilaštva TK na dalje postupanje. Dalje će biti utvrđene sve okolnosti”, kazao je za Klix.ba glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović, naglasivši da još uvijek nije poznato da li će protiv svih osumnjičenih biti izdat prijedlog za određivanje pritvora.

Related posts