Tenzije se ne smiruju: Glasnogovornica FS Albanije dolila ulje na vatru

Medijski rat i tenzije ne smiruju se ni danima nakon odigravanja utakmice između Švicarske i Srbije.

Ovoga puta u centru pažnje nisu Švicarci Xherdan Shaqiri i Granit Xhaka, koji su golove proslavili tako što su rukama pokazivali “dvoglavnog orla”, već glasnogovornica FS Albanije Jona Dervishi.

Jona je pažnju medija i ranije privlačila, ponajviše zbog svog atraktivnog izgleda, međutim sada je odlučila da iznese svoje mišljenje o dešavanjima na nedavnoj utakmici između Švicarske i Srbije.

“Nije to bio normalan meč, to je bio meč za ponos. Albanski orlovi skriveni pod kišobranom zvanim Švicarska uspjeli su da polete visoko i pošalju poruku Srbima da se mi borimo mirom, a ne ratom”, kazala je Jona, koja ne krije da sanja o fudbalskoj “Velikoj Albaniji”.

“Duboko u srcu potpuno verujem da ćemo jednog dana igrati pod jednom zastavom i da će svi naši igrači sa Ilirskog poluostrva, iz Albanije i Makedonije igrati za jednu reprezentaciju. Naravno, ne mogu da zamislim taj tim bez igrača iz Preševske doline.”

Priznaje da je dobila brojne prijetnje kada je na društvenim mrežama napisala da FIFA nema na osnovu čega da kazni Xhaku i Shaqirija.

“Od strane mnogih osoba dobila sam prijeteće poruke. Ne znam zašto su pojedinci toliko pogođeni, jer nisam nikoga vrijeđala. Zahtjev za kažnjavanjem Xhake i Shaqirija nije fer, jer to je simbol koji oslikava njihovo porijeklo i ništa više. Tu nema provokacije.”

sportsport.ba

Related posts