Sve dok Radončić ne povuče preko hiljadu imenovanih zvaničnika, njegov SBB je dio koalicije

Fahrudin Radončić je pismom Vijeću za implementaciju mira do kraja ogolio svoje namjere, ciljeve i politiku, navodi se u reakciji Stranke demokratske akcije (SDA) na izjave predsjednika Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH o odbijanju poziva na učešće sastanka vladajuće koalicije sa članovima Vijeća.

Saopćenje SDA u nastavku prenosimo u cijelosti:

– Sve dok ne povuče preko hiljadu imenovanih zvaničnika svoje stranke sa raznih pozicija u BiH, Radončić i njegov SBB su dio vladajuće parlamentarne većine, što ga obavezuje na konstruktivan odnos prema BiH i prema koaliciji.

Očigledno je da Radončić želi biti i vlast i opozicija i na taj način pokušava steći jeftine političke poene.

Međutim, u tome se prevario jer i oni koji su glasali za SBB očekuju da ta politička stranka u vlasti izvršava obaveze koje iz toga proizilaze. U protivnom, to će biti najobičnija prevara i vlastitih birača.

Radončićevi medijski spinovi su odavno prepoznati. Njegovo potcjenjivanje memorije i inteligencije građana ove zemlje je do sada već mnogo puta viđeno kao npr. fiktivni razvod sa vlastitom suprugom da bi se izrugao Zakonu o sukobu interesa, a domogao se ministarske fotelje.

Related posts