STIGLA PRESUDA: Za ubojstvo krajiškog Ramba najveća moguća kazna

Na Okružnom sudu u Ljubljani (Slovenija) je izrečena presuda Mervanu Šljivaru, koji je optužen za ubojstvo Nedžada Kličića u septembru 2014 godine.

Sutkinja Vesna Podjed je presudila, da je Mervan Šljivar kriv i poslala ga u zatvor na 30 godina. Zločin se dogodio u noći na 14. septembar 2014. godine u lokalu Gold na Ostrošcu u Cazinu, a u navodu tužilaštva su oko pola 1 ujutro ušli Šljivar i 4 pomagača.

Nedžad Kličić, poznat kao Cazinski Rambo, je sjedio u loži kada mu je Šljivar prišao i prvi ga je tukao pištoljem, a potom ga likvidirao sa metkom u glavu. Prema navodima, motiv je bila nemilosrdna osveta, zbog Kličićevog duga u neodređenom iznosu, prenosi Svet.si.

Dragica Abrahamsberg je istakla da je tokom postupka u Bosni i Hercegovini otkriveno “stvarno stanje”, Haris Gredelj, Sabahudin Ikeljić, Dragan Pavlović i Mehmed Rekić koji su konačno osuđeni za pomaganje Šljivaru u likvidaciji.

S druge strane, advokat optuzenog Blaž Mlinar Kovačič, s druge strane, tvrdi da su Gredelj, Ikeljić, Pavlović i Rekić lagali na sudu u Bihaću kako bi se oslobodili, a osim toga, optuženi nisu dužni govoriti istinu, tako da je krivica prešla samo na Šljivara. Mervan Šljivar je osuđen prvostepeno. Ostaje još žalbeni postupak.

Izvor: krajina.ba

Related posts