Slobodni pad Emira Suljagića: Ko mu je za četiri godine "ukrao" 113.000 glasova

Emir Suljagić, nosilac liste Građanskog saveza za Skupštinu Kantona Sarajevo na 60 posto obrađenih biračkih mjesta osvojio je tek 1.292 glasa.

Iako nosilac liste Suljagić nije dobio povjerenje građana da ih zastupa u zakonodavnom tijelu Kantona Sarajevo. Još lošiji rezultat ostvario je njegov stranački kolega Reuf Bajrović, koji je osvojio 688 glasova.

Suljagićev rezultat je krajnja suprotnost od onoga što je osvojio prije četiri godine, kada je bio kandidat za člana Predsjedništva (DF) iz reda bošnjačkog naroda. On je tada osvojio 114.334 glasa.

O kakvom se padu radi najbolje govori razlika u glasovima i činjenica da na ovim izborima nije uspio izboriti ni mjesto u Skupštini KS, iako je prije četiri godine bio kandidat da predstavlja Bošnjake u Predsjedništvu BiH.

Podsjetimo Suljagić je zajedno s Reufom Bajrovićem 2015. napustio DF i formirao Građanski savez, a prilikom napuštanja DF izrekao je brojne kritike na račun Željka Komšića. Ipak, Suljagić je prešao preko svojih stavova te se prošle godine ponovo približio Komšićevom DF-u, s kojim je koaliciono nastupio na ovim izborima na nivou entiteta i države.

klix.ba

Related posts