SDA pozvala ministra Bevandu da prestane s opstrukcijama

U Sarajevu je održana sjednica Kolegija SDA na kojoj su usvojena četiri zaključka. SDA je pozdravila usvajanje rebalansa budžeta i Zakona o ublažavanju posljedica pandemije u Predstavničkom domu.

– Pozivamo delegate u Domu naroda da glasajuza zakon i tako omoguće ublažavanje posljedica udara na ekonomiju Federacije, navode iz SDA.

Iz ove stranke pozvali su skupštine općina i kantona da, po ugledu na Federaciju BiH usvoje mjere iz svoje nadležnosti u cilju ublažavanja ekonomskih posljedica pandemije.

– Pozivamo ministra finansija u Vijeću ministara Vjekoslava Bevandu da prestane sa opstrukcijama i u skladu sa  obavezujućim zaključkom Vijeća ministara dostavi promisornu notu Centralnoj banci BiH kako bi se omogućilo korištenje raspoloživih sredstava MMF za brzo finansiranje u cilju ublažavanja ekonomskih i drugih posljedica pandemije, navodi se u jednom od zaključaka.

Iz SDA su zahvalili građanima na poštivanju propisanih mjera i istovremeno ih pozvali na oprez i dalje disciplinirano poštivanje važećih mjera za ssprečavanje širenja zaraze koronavirusom.

– Pozivamo Federalni krizni štab da pažljivo prati  epidemiološku situaciju i promptno reaguje u slučaju pogoršanja, kažu iz SDA.

Izvor: Vijesti.ba

Related posts