SDA: Kriza će nestati kad Dodik nestane sa političke scene

Stranka demokratske akcije smatra da izjava predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemorkata i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da će kriza nestati kad nestane BiH, ukazuje da Dodik sve dublje tone u opasne političke iluzije.

– Njegovi svađalački odgovori na vrlo jasne i odlučne poruke međunarodne zajednice i garanata Dejtonskog sporazuma pokazuju da je Dodik spreman da bosanske Srbe ponovo odvede u politički konflikt s najvećim svjetskim silama i u stanje političke i ekonomske izolacije – ističe se u saopćenju SDA.

Bosanskohercegovačka javnost, podsjećaju, vrlo dobro pamti da su u takvim konfliktima lideri bosanskih Srba uvijek izvlačili deblji kraj, ali i da su, nažalost, povlačili za sobom u stanje izolacije i nazatka i sve građane u entitetu Republika Srpska.

– S obzirom na ono što je jasno svima, osim samom Dodiku – da je on već deceniju glavni generator političke krize, jedina je istina da će kriza nestati kad on i SNSD odu sa političke scene u Bosni i Hercegovini. Bosne i Hercegovine će sigurno biti, a samo je pitanje vremena do kada ćemo se sjećati Milorada Dodika i SNSD-a – ističe se u saopćenju SDA.

Izvor: Avaz.ba

Related posts