Sanski Most: Mljekara Milksan proširuje proizvodnju

Početkom ove godine u krugu mljekare Milksan započeti su radovi na izgradnji novog prizvodnog objekta koji se ovih dana privode kraju, čime će se značajno proširiti proizvodni kapaciteti, a time će doći do novih upošljavanja.

Cjelokupan investicion program u vrijednosti od oko tri miliona KM se finansira isključivo iz vlastitih kreditnih sredstava.

Usprkos teškim ekonomskim okolnostima, mljekara “Milksan” ipak uspijeva iznaći mogućnosti za nova investiranja. U pomenuti investicioni program krenulo se isključivo kako bi se omogućio konstantan otkup mljeka od koopresnata. Riječ je o izgradnji i opremanju novog pogona za proizvodnju trajnog mljeka.

Mljekara će i ove godine preraditi oko dva miliona litara mlijeka, što je proizvodni rezultat na nivou prošlogodišnjeg. Trenutačno “Milksan” zapošljava dvadesetak radnika, sarađuje s oko 120 kooperanata, neposrednih proizvođača sa područja općine.

U narednom periodu u planirano je širenje prodajne mreže kako u USK i šire, a time otvaranje novih radnih mjesta.

Mljekara Milksan se bavi preradom mlijeka i proizvodnjom mliječnih proizvoda baziranih na svježoj sirovini bez upotrebe konzervansa i ostalih dodataka, a u svom proizvodnom programu ima 21 artikl, piše RTVUSK.

Related posts