Samsung predstavio Real 8K rezoluciju i 8K AI Upscaling tehnologiju za QLED 8K TV

Za vrijeme svoje konferencije za medije na IFA sajmu, kompanija Samsung je najavila svoj nastup u 8K predstavljajući Q900R QLED 8K TV zajedno sa 8K AI Upscaling tehnologijom.
Dostupan u četiri ultra veličina ekrana od 65, 75, 82 i 85 inča, Samsung QLED 8K televizor će obilježiti nekoliko 8K poboljšanja, uključujući Real 8K rezoluciju, Q HDR 8K i Quantum procesor 8K, svi kreirani tako da pruže 8K kvalitetu slike. Novi Samsung QLED 8K biće dostupan na prodajnim mjestima krajem septembra.

Samsungov QLED 8K sa 8K AI Upscaling tehnologijom je samo dio dugoročne vizije kompanije da bude na prvom mjestu u 8K kao najtačnija i najživopisnija rezolucija na tržištu.

“Mi u Samsungu neumorno radimo sve ove godine kako bismo unaprijedili industriju kada je riječ o vrhunskoj kvaliteti slike i predstavljanje našeg QLED 8K sa 8K AI Upscaling tehnologijom je sastavni dio našeg pogleda u budućnost ekrana. Radujemo se da možemo predstaviti Q900R potrošačima i uvjereni smo da će doživjeti ništa manje od brilijantnih boja, jasnoće i zvuka na našim novim 8K modelima” rekao je Jongsuk Chu, Viši potpredsjednik odjela Visual Display Business u kompaniji Samsung.

Kako bi postigao 8K kvalitet slike, Samsung Q900R karakteriše Real 8K rezolucija sposobnu za 4,000 nita najvišeg osvjetljenja, koji je standard većine filmskih studija. Ova karakteristika omogućava televizoru da proizvede četiri puta više piksela nego 4K UHD TV i 16 puta više piksela nego full HD televizije. Q HDR 8K, opremljen HDR10+, HDR(High Dynamic Range) 10+ tehnologijom koja optimizira nivo osvjetljenja televizora i proizvodi neobuzdane boje i slike, je takođe ugrađena kako bi prikazala stvarne slike prema namjerama kreatora.

Samsungova vlasnička 8K AI Upscaling tehnologija bazirana na umjetnoj inteligenciji takođe stiže opremljena kvalitetom slike i zvuka višeg nivoa kompatibilnog sa 8K bez obzira na izvornu kvalitetu ili format. Bez obzira da li korisnik gleda sadržaj preko streaminga, set top boxa, HDMI, USB ili čak preko mobilnog uređaja, Quantum Processor 8K prepoznaje i nadograđuje sadržaj kako bi se prikazao u 8K kvaliteti. Dodatno, Q900R ima funkciju Direct Full Array Elite za bolji kontrast i preciznu kontrolu pozadinskog osvjetljenja, kao i 100% Color Volume, omogućujući korisnicima da svjedoče milijardama nijansi boja za najtačniju preciznost boja do danas.

Fokusirajući se na učinkovitost korisnika, Q900R sadrži niz novih funkcija koje omogućavaju korisnicima različito korištenje svojih televizora, uz održavanje najviše kvalitete slike i zvuka. Na primjer, televizor prepoznaje i analizira brojne povezane uređaje za zabavu poput audio uređaja koji su povezani optičkim kablom sa One Remote, zatim automatski prebacuje sliku i audio radi optimiziranog iskustva gledanja. Lifestyle karakteristike poput Ambient Mode-a, poboljšane su kako bi savršeno spojile TV u okruženju prikazujući prekrasne slike, vrijeme, vijesti i još mnogo toga na ekranu. One Invisible konekcija, koja dolazi standardno na 5 metara, sadržava optički kabal i struju u jednom besprekornom kablu, pružajući korisnicima više slobode da odluče kako i gdje postaviti televizor. Smart poboljšanja, kao što su SmartThings, dodane na Q900R sposobne su da pruže korisnicima veći pristup informacijama i učine njihove živote jednostavnijim, a Universal Guide pruža personalizovanu preporuku kako bi što lakše pronašli live i OTTsadržaj na TV-u.

Samsung će predstaviti svoje najnovije TV i audio objave na svom štandu na IFA sajmu, koji se nalazi na City Cube Berlin na drugom spratu.

Related posts