Režim nastavlja sa ucjenama: Kažnjen još jedan učesnik protesta u Banjoj Luci

Zastupnik u Skupštini grada Banja Luka Draško Stanivuković dobio je prekršajnu prijavu prema kojoj bi trebao da plati 1.500 KM ili mu je u protivnom zaprijećena zatvorska kazna uz obrazloženje da je tokom protesta 20. septembra ove godine u Banjoj Luci “podstrekivao učesnike da krenu na zgradu Vlade RS-a”.

Nakon saslušanja u Policijskoj upravi Banja Luka, Stanivuković je odbio da potpiše zapisnik i preuzme prekršajni nalog jer tvrdi da nije tačno da je tokom šetnje od Trga Krajine do zgrade Vlade izazivao nerede.

– Ovo je još jedan od pokušaja zastrašivanja koji i mene i sve koji se bore protiv neracionalnog trošenja narodnog novca, kupovine skupih automobila i uopšte nepravde u našem društvu čine da budemo još odlučniji, još istrajniji i još oštriji – rekao je Stanivuković.

On je dodao da kao građanin i zastupnik poštuje sve institucije RS-a i da “nikada ni u jednoj svojoj aktivnosti nije imao rušilačke namjere i da to mogu potvrditi mnogobrojni građani koji su u svemu ovom učestvovali”.

– Tog 20. septembra, krajnje demokratski i slobodno, bio sam samo jedan od oko hiljadu građana koji su došli na proteste, ali i onih šest i po hiljada građana koji su ranije potpisali peticiju i rekli dosta nesavjesnom ponašanju izabranih predstavnika vlasti – istakao je Stanivuković.

Zastupnik PDP-a u gradskoj Skupštini tvrdi i da je posljednja prekršajna prijava “jedan u nizu pokušaja zastrašivanja njega i ljudi koji podržavaju njegov rad”.

Predsjednik organizacije “Restart Srpska” Stefan Blagić, koji je prošle sedmice organizirao protest u Banjoj Luci na kojima se okupilo oko 500 građana tražeći ostavku Vlade RS-a, jučer je također dobio prekršajni nalog prema kojem je kažnjen sa 500 KM.

Objašnjenje je da je “kao organizator i rukovodilac javnog skupa nije preduzeo sve potrebne mjere za obezbjeđenje reda i mira”.

/faktor.ba

Related posts