Prosinečki: Momci su odigrali odlično, ginuli su na terenu i pobijedili jaku Austriju

Selektor nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki na konferenciji za novinare je kazao da je prezadovoljan načinom na koji su njegovi izabranici odigrali večerašnju utakmicu.

“Moram pohvaliti svoje momke jer su dali sve od sebe i maksimalno trkački izvanredno. Borili su se odlično, sve zadatke koje smo stavili pred sebe oni su ispunili i ne možemo im ništa reći. Odigrali smo odličnu utakmicu”, kazao je Prosinečki.

Komentarišući igru selekcije Austrije kratko je kazao da je dobar osjećaj pobijediti ekipu koja nije izgubila sedam utakmica.

“Austrija nije izgubila sedam ili osam utakmica, a ja mogu biti prezadovoljan ovom pobjedom. Čestitke našim Zmajevima koji su to odradili kako treba, ali ne vidim razloga da ne bude tako jer su imali atmosferu i oni su dali sve od sebe. Imali smo dobru odbranu, sredinu, sada imamo šest bodova i mjesec dana do naredne utakmice u BiH. Sreća nam je da nam igrači igraju u svojim klubovima i da imaju kontinuitet”, dodao je Prosinečki.

Na pitanje da li su svi bili na nivou, Prosinečki je kazao da su njegovi izabranici odigrali najbolje kako su mogli, ali da uvijek ima prostora za napredak i promjene.

“Uvijek može bolje, vućeš me sad za jezik, ali momci su odigrali kvalitetno. Borili su se, Bešić je uklizao 25 puta, odradili su fenomenalno utakmicu s igračima koji imaju kvalitet i koji dugo nisu izgubili”, dodao je naš selektor.

U nastavku je kazao da su stavili Pjanića koji je razigravao igru, da su Zukanović u Šunjić odlično odigrali, a da se Čivić vratio nakon loše igre u Irskoj.

Na kraju je pohvalio navijače koji su bili na nivou i koji su vodili igrače do posljednje sekunde meča kada im je podrška bila najpotrebnija.

klix.ba

Related posts