Prosinečki: Igrači se maksimalno zalažu, posebnu notu radu daje Medunjanin

Reprezentativci Bosne i Hercegovine se u Los Angelesu spremaju za prijateljski susret sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Selektor Robert Prosinečki o zalaganju igrača na treningu kaže:

“Veoma sam zadovoljan onim što sam vidio na terenu. Igrači se maksimalno zalažu, daju sve od sebe da odgovore na taktičke zahtjeve koje smo im postavili. Dobra atmosfera vlada u ekipi, a posebnu notu radu daje Haris Medunjanin. Dolaskom Ibrahima Šehića ekipa je kompletirana, a danas nas očekuje i zvanični trening na glavnom terenu Stubhub Centra“, kaže Prosinečki koji dodaje da će svi igrači imati priliku da se pokažu.

“Želim da momci osjete pravu snagu jedne jake međunarodne utakmice, gdje će svi dobiti šansu za nastup protiv kvalitetnog protivnika. Ovo je dobra prilika da oni pokažu šta znaju, a sebi pomognu u daljem profiliranju igračke ličnosti. Rezultat ne mora uvijek biti mjerilo, važno je da svaki od njih pruži lični maksimum u datom trenutku. Naravno, nastojat ćemo da u ovim mečevima dođemo i do pozitivnog skora”, poručio je selektor BiH.

Nakon utakmice u Los Angelesu reprezentacija odlazi u San Antonio gdje će na sjevernoameričkoj turneji igrati svoju drugu utakmicu protiv Meksika 31. januara.

Related posts