Prije devet godine ubijen je Vedran, ubice i dalje uživaju na slobodi

U četvrtak, 4. oktobra 2018. godine, navršilo se devet godina od ubistva navijača Fudbalskog kluba Sarajevo Vedrana Puljića, tragično stradalog u neredima uoči prvenstvene utakmice u Širokom Brijegu.

“Na današnji dan, prije devet godina, u dešavanjima uoči utakmice FK Sarajevo na stadionu Pecara u Širokom Brijegu, Vedran Puljić je ubijen hicem iz vatrenog oružja, a iako je prošlo devet godina od tog zločina njegov se ubica još uvijek slobodno kreće. Sudski proces i zakonska kazna zaobišli su i druge osobe, koje su ranile još šest navijača FK Sarajeva tog dana”, saopštili su iz Fudbalskog kluba Sarajevo, te kako prenosi Anadolu Agency (AA) istakli:

“Svjedoci smo iz godine u godinu pokušaja zataškavanja i krivotvorenja dokaza u ovom slučaju. Sudski postupak se prebacio čak u drugu državu i činjenice se sve više izokreću kako bi se ubica zaštitio. Optuženi Oliver Knezović danas se ne tereti više za ubistvo, već samo za pokušaj i opasnu radnju, dok bol u srcima porodice Puljić, njegovih prijatelja, navijača kluba i kolektiva FK Sarajevo ne smiruje, naprotiv, sve je jača iz godine u godinu. S tim u vezi, kolektiv FK Sarajevo još jednom upućuje snažan apel organima pravde Bosne i Hercegovine da ovaj slučaj bude riješen i da se rješavanjem ovog tragičnog slučaja dozvoli mir svima onima, koji tuguju i žale za Puljićem”.

Iz FK Sarajevo naglasili su kako nikada neće zaboraviti Vedrana Puljića.

“Njegovo ime i prezime uvijek će biti uz klub, bez obzira gdje igrali utakmice. Kako bi se pomoglo finansiranje sudskog postupka za podršku navijačima, u protekloj sezoni Bordo klub je usmjerio 9.539 KM prikupljenih od prihoda ostvarenih od ulaznica, a početkom godine, FK Sarajevo je kompletan prihod od prodaje polusezonskih ulaznica usmjerio ka ovoj svrsi, kada su svi igrači prvog tima, članovi stručnog štaba i uposlenici kluba podržali akciju, te su prikupljena značajna finansijska sredstva. FK Sarajevo će i od naredne domaće utakmice protiv FK Sloboda usmjeriti 1 KM od svake prodate ulaznice za finansiranje sudskog postupka. Utakmica je na rasporedu 20. oktobra na Koševu”, navodi se u saopštenju na oficijelnoj Internet stranici FK Sarajevo, u kojem su napisali i da će prvotimci, stručni štab i delegacija kluba danas posjetiti grob Vedrana Puljića.

Prvotimci Fudbalskog kluba Sarajevo danas su zajedno sa stručnim štabom, te delegacijom kluba posjetili mjesto gdje u miru počiva Vedran Puljić.

Related posts