Potraga za razbojnicima u Hercegovini: Iz Binga odnijeli 50.000 maraka?

Policija HNK još traga za razbojnicima koji su opljačkali Tržni centar Bingo u industrijskoj zoni Tromeđa – Međugorje, u općini Čitluk i udaljili se s plijenom.

Pljačka se dogodila u subotu u 22 sata, kada su u objekat upale četiri maskirane osobe, koji su uz prijetnju vatrenim oružjem ukrali novac iz sefa, a potom se automobilom BMW, crne boje, udaljili u smjeru Ljubuškog.

Prema riječima portparola MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevita Marića, provode se istražne radnje, pretresene su određene lokacije, ali nam o detaljima nije mogao govoriti, kako ne bi ugrozio istragu.

– U pitanju je veća svota ukradenog novca – kazao nam je kratko Marić, a kako neslužbeno doznajemo razbojnici su pobjegli sa skoro 50.000 maraka.

O svemu je upoznat tužilac, Odjel kriminalističke policije, kao i sve policijske patrole na terenu, a na slučaju zajedno rade MUP HNK i MUP ZHK.

Ovaj objekat na meti razbojnika našao se i ranije, tačnije krajem prošle godine, kada je opljačkan na sličan način. Tada su trojica maskiranih i naoružanih razbojnika iz metalne kase ukrali 73.000 KM.

faktor.ba

Related posts