Porodica nestalog Mulića angažovala čamce: Zašto je 10. dan potrage ključan?

Potraga za Aldinom Mulićem, koji je 13. decembra upao u rijeku Miljacku, i danas je nastavljena.

Naime, članovi raftig kluba iz Konjica čamcima pretražuju Miljacku na Dolac Malti na mjestu pada u rijeku Mulića i Irhana Foče, čije je tijelo ranije nađeno.

Potragu u Sarajevu danas je organizovala porodica nestalog Mulića koja je angažovala čamce i sajle za izvlačenje iz Miljacke.

Potragom rukovodi Kantonalna uprava civilne zaštite, a uključeni su i pripadnici MUP-a i FUP-a, GSS-a Novo Sarajevo, te borjni građani koji poretražuju rijeku na lokalitetu gdje je Mulić nestao.

Federalna uprava Civilne zaštite pretažuje rijeke na potezu od Visokog do Doboja, gdje u potrazi učestvuje oko 300 ljudi

– Pretražuju se i lokacije koje su pretražene i nove lokacije. Ide se rijekom Bosnom prema Visokom od Visokog prema Zenici i Doboju. Pretražuju se takozvane ‘vruće tačke’ poput Lašve, brana u Kaknju i Zenici, a i danas su na terenu angažirani psi tragači i dronovi, naglasila je glasnogovornica Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Majda Kovač.

Kako je rekao Fahrudin Solak, direktor FUCZ-a, koncentracija potrage desit će se deseti dan kada se očekuje da tijelo, ukoliko je pod vodom, može isplivati, te će biti u mogućnosti ga locirati.

Dvojica mladića, Irhan Fočo (24) i Aldin Mulić (28), nestali su u nabujaloj Miljacki u noći između utorka i srijede prošle sedmice. Prvo je u mutnu vodu upao Mulić, a Fočo je skočio za njim želeći da ga spasi. Tijelo Irhana Foče nađeno je u rijeci Bosni, u mjestu Čekrekčije kod Visokog, a za tijelom Aldina Mulića se još traga.

Related posts