Policija istražuje tragediju u kojoj su stradali Halil i Asmira

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona pokrenulo je istragu o saobraćajnoj nesreći kod Kalesije u kojoj su stradali momak i djevojka, Halil Zahirović (20) i Asmira Smajić (20).

Nesreća se dogodila u subotu oko 22 sata, ali su tijela mladića i djevojke otkrivena tek u nedjelju oko 10.30 sati.

Lokalni ribari su u rijeci Spreči uočili krov automobila “golf 2”, a nakon što su pozvani ronici i vatrogasci, utvrđeno je da se u olupini auta nalaze beživotna tijela mladića i djevojke čiji identitet je utvrđen naknadno.

Admir Arnautović, portparol Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, izjavio je za EuroBlic da još uvijek nisu poznati tačni detalji kako je automobil u kojem su bili mladić i djevojka uopšte završio u rijeci.

– Slijetanje “golfa 2” u rijeku dogodilo se na lokalnom putu u mjestu Kazani Vir. Tužilaštvo još uvijek čeka na nalaz i mišljenje vještaka saobraćajne struke koji bi trebao utvrdili da li je automobil tokom vožnje upao u rijeku ili je prije slijetanja bio parkiran pored rijeke – objasnio je Arnautović dodavši kako su zatražena i druga vještačenja kako bi se utvrdio tačan uzrok nesreće.

Prijatelji i poznanici nastradalih jučer su u šoku komentarisali gubitak dva života.

– Asmira je bila lijepo vaspitana i kulturna djevojka, a Halil vrijedan i pošten mladić. Porodice je zadesila nezapamćena tuga, ali i nas koji smo imali tu čast da ih poznajemo – izjavio je prijatelj pokojnika koji je želio ostati anoniman.

Kako navode njihovi prijatelji Halil i Asmira su bili zajedno četiri godine, još od srednje škole.

Related posts