Pokušao pobjeći iz Bužima, pa uhapšen na graničnom prelazu!

Službenici Jedinice granične policije Velika Kladuša lišili su slobode H. Č. (1973) nakon što je utvrđeno da je za njim Policijska stanica Bužim raspisala potragu radi upućivanja na izdržavanje kazne zatvora. Državljanin Slovenije kontroliran je na ulasku u BiH na MGP Velika Kladuša i predat službenicima Policijske stanice Bužim.

Službenici Jedinice granične policije Zvornik spriječili su nezakonit promet 39 janjadi bez potrebne dokumentacije. Otkrivena su graničnom kontrolom teretnog motornog vozila, bh. registarskih oznaka, u graničnom pojasu na području Zvornika. Vozilom je upravljao G. Č. (1986) državljanin BiH. Stoka je prema nalogu općinskog inspektora veterine privremeno deponirana u klaonici „Karakajsko polje“.

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina otkrili su tri slučaja falsificiranja isprava.

Na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača spriječili su pokušaj izlaska osobe ukradenim vozilom BMW X5, nacionalnih oznaka Republike Srbije. Prilikom granične kontrole uočili su prepravke broja šasije. Utvrđeno je da je BMW ukraden u Švicarskoj i da je Interpol raspisao potjernicu za njim.

Vozilom je upravljao V. S. (1991), državljanin Srbije.

Na istom prijelazu prilikom granične kontrole Golfa, nacionalnih oznaka Bosne i Hercegovine, uočene su nepravilnosti na broju šasije. Vozilom je upravljao bh. državljanin D. P. (1985). Prema nalogu tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „falsificiranje isprave“, V. S. i D. P. kao i vozila predati su službenicima Centra javne bezbjednosti Bijeljina Ministarstva za unutrašnje poslove Republike Srpske na daljnje postupanje.

Službenici JGP Bijeljina otkrili su falsificiranu saobraćajnu dozvolu i zeleni karton Italije koju je prilikom pregleda na uvid dao I. B. (1968) državljanin Srbije. Osoba je kontrolirana u Audiju, registarskih oznaka Italije, na ulasku u BiH na MGP Popovi. Prema nalogu tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini I.B. i vozilo predati su službenicima Stanice granične policije Badovinci Ministarstva za unutrašnje poslove Republike Srbije.

Službenici JGP Bijeljina lišili su slobode S. V. (1983) jer je graničnim provjerama utvrđeno da je za njom CJB Bijeljina raspisao potragu zbog krivičnog djela „krađa“. Državljanka BiH kontrolirana je pri ulasku u BiH na MGP Rača i predata službenicima Policijske stanice Bijeljina MUP-a RS-a.

Službenici Jedinice granične policije Gradiška prilikom izlaska iz BiH na MGP Gradiška lišili su slobode dva državljana BiH koje je potraživao Osnovni sud u Banjoj Luci. M.P. (1968) lišen je slobode zbog krivičnog djela „prikrivanje“, dok je A. T. (1990) lišen slobode zbog krivičnog djela „ugrožavanje javnog saobraćaja“.

M.P predat je službenicima Sudske policije Banja Luka, a A. T. službenicima policije Gradiška.

Related posts