Pet trikova za smartphone koje treba da isprobate

Prošla su vremena velikih dodataka koje ste na uređaje spajali kako biste izvukli malo više iz njihovih specifikacija.

Uz brojna elegantna rješenja koja se na vaš iPhone ili Android spajaju Lightningom ili portom USB-C, poboljšano snimanje, čuvanje podataka i spajanje uređaja na kompjuter postalo je lakše nego ikad.

Donosimo vam nekoliko trikova koje bi trebalo da isprobate.

Rad na smartfonu kao rad na kompjuteru

Najskuplji smartfoni današnjice dovoljno su jaki da vam omoguće standardno iskustvo presonalnog računara, čemu svjedoče i Samsungovi uređaji koji se na monitor, tastaturu i miš mogu spojiti pomoću sistema DeX.

DeX je dolaskom novog Galaxy Notea 9 postao još jednostavniji. Sve što trebate da uradite jeste da ugrabite žicu s konvertorom iz USB-C-a u HDMI, spojite je i sve će besprijekorno proraditi.

Stariji uređaji trebaće konzolu DeX koja, naravno, košta malo više.

Google 3.5mm dongle

Nedostaje vam priključak za slušalice, a Google ga je upravo sklonio iz svog uređaja?

Ne brinite, jer tu su adapteri iz USB-C-a u 3.5 mm koji će vam omogućiti da svoje skupe slušalice priključite na svoj omiljeni Android smartfon.

Prenos podataka

Ako tražite jednostavniji način prenosa podataka s Androida na druge medije, razmislite o kupovini adaptera OTG, koji se na smartfon spaja USB-C-om, a na drugom kraju ima standardni USB 3.0 za prenos podataka sa i na spoljni USB drive.

Što se Androida tiče, hrpa proizvođača proizvode slične uređaje koji služe istoj svrsi, dok je s iPhoneom situacija malo drukčija. Za Appleove uređaje ćete, naime, morati da kupite licencirani uređaj poput Leef iBridgea 3 koji ima kapacitet 64GB.

Svi slični uređaji dolaze sa posebnom aplikacijom koja će vam olakšati prenos podataka s uređaja na USB ili spoljne medije.

Poboljšani mikrofon

Napuštanje 3.5mm standarda i srodnog mu priključka za slušalice dovelo je mnoge korisnike u nedoumicu, pogotovo ako pokušavaju da na svoj uređaj spoje spoljni mikrofon bez posezanja za adapterom.

Ako 3.5 milimetarski priključak krasi vaš smartfon, tu je iRig Mic Cast koji dramatično poboljšava kvalitet zvuka u odnosu na ono što pruža mikrofon vašeg uređaja, pogotovo ako snimate nešto na udaljenosti od nekoliko metara.

Slika sa smartfona na velikom ekranu

Želite da prebacite sliku s vašeg uređaja na televizor ili projektor?

Ništa lakše – tu vam u samom startu pomažu Chromecast i Apple Play.

Ako zbog bilo kojeg razloga tražite nešto brže i pouzdanije, trebaće vam dodaci koji se priključuju na sam uređaj. Na raspolaganju su vam Apple Lightning Digital AV Adapter za iPhone i Samsungov adapter za prebacivanje iz USB-C-a u HDMI.

(Tportal.hr)

Related posts