Ovisnici od Vlasti trebaju se liječiti

-Ove naše političare odlikuje bolesna želja za Vlašću, oni su ovisnici gori nego bilo kakvi ovisnici od alkohola, kocke i teških droga i trebaju se liječiti. Političarima USK želja za Vlašću toliko je jaka da se može svrstati u najjače bolesti ljudskog uma i karaktera- ovo je izjavio Muhamed Mahmutović, predsjednik Samostalnih sindikata USK.

Iako su opozicioni poslanici u Skupštini USK doživjeli stavove sindikata kao indirektni pritisak na njih da donesu budžet Vladajućoj koaliciji (jer sami nemaju dovoljno glasova) sasvim je jasno da sindikati, čak i ako ih je neko pokušao manipulirati i gurnuti na opoziciju, ni u jednom momentu ipak nisu pravili razliku između jednih i drugih u Skupštini USK.

Zapravo ovakav govor o ovisnosti za Vlašću najviše ilustruje par glavonja koji i danas upravljaju kantonom a spremni su na sve varijante samo da ostanu na Vlasti, ili par glavonja od prije, u 22 godine postojanja kantona i 18 kantonalnih Vlada.

No opozicija je ipak ovo doživjela kao pritisak na sebe i sutra će se vidjeti hoće li ipak usvojiti budžet Rošićevoj Vladi iza koje stoji koalicija SDA SBB DF i Laburista a koji nemaju više od 15 ruku u Skupštini.

Osim ako “ovisnici na Vlasti” ne nađu nekoga da za neki interes opet promijeni stranu.

Related posts