Ovako bi mogla izgledati Mercedesova nova A-Klasa

Kompanija Mercedes je fokusirana na četvrtu generaciji A-Klase (kodno ime W177) koja će se na tržištu pojaviti krajem sljedeće ili početkom 2018. godine.

Kamuflirani prototipi su već fotografisani tokom testiranja na Nurburgringu, a na osnovu njih je i nastao render koji nagovještava izgled nove generacije A-Klase, hatchbacka elegantnog dizajna sa 5 vrata.

Očekuje se da će nova A-Klasa imati tanja full LED svjetla, kao i da će biti duža i šira od prethodne, čime će se dobiti na udobnosti i praktičnosti. Putnici će imati više mjesta za noge, a zapremina prtljažnika će također biti povećana.

U unutrašnjosti će digitalna instrument tabla zamijeniti analogne brojčanike, a to će biti dio dodatne opreme.

To neće biti potpuno novi model jer će koristiti drugu generaciju Mercedesove MFA platforme (Modular Front Architecture). Špijunske fotografije su pokazale da prototip ima prednje senzore i kamere, tako da se mogu očekivati brojni sigurnosni i pomoćni sistemi, jedni će biti dio standardne, a drugi dodatne opreme.

Model će biti ponuđen sa trocilindričnim i četverocilindričnim motorima, a u ponudi će se naći i plug-in hibridna verzija. Spekuliše se i o snažnijoj A40 verziji koja će imati blizu 300 KS, kako bi se popunila praznina između standardne A-Klase i najsnažnijeg A45 modela. Pomenuti model A45 će se na cestama naći krajem 2018. ili početkom 2019. godine, a imat će više od 400 KS.

Related posts