Održana 22.sjednica Gradskog štaba Civilne zaštite Grada Bihaća

U Gradskoj upravi Bihaća danas je održana redovna 22. sjednica Gradskog štaba Civilne zaštite Grada Bihaća. Članovi Štaba raspravljali su danas o Programu aktivnosti Štaba Civilne zaštite Grada Bihaća za 2018.godinu, a podršku je dobio i Prijedlog utroška sredstava posebne naknade-sufinanciranje Projekta odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda u Bihaću.

Kako je istakao Fuad Dedić,načelnik Službe CZ pri Gradskoj upravi, članovi Štaba dali su pozitivno mišljenje na Prijedlog utroška sredstava posebnih naknada zahvaljujući kojem je osigurano 400.000 KM za Projekt odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda.

Istaknuto je da se realizacijom ovog projekta značajno smanjuje rizik plavljenja, dugoročna zaštita izvorišta pitke vode, unaprijeđuje se i štiti biodiverzitet, te se smanjuje unos čvrstog otpada u rijeku Unu.
Članovi Štaba usvojili su i Plan utroška sredstava posebne naknade za 2018.godinu, kao i Prijedlog nabavke materijalno-tehničkih sredstava za potrebe Gradskog štaba CZ Grada Bihaća.Usvojenim Prijedlogom za nabavku opreme za Službe za medicinsku pomoć, vodosnabdijevanje, čistoću i vetrinarsku službu osigurano je 80.000 KM, dok je za nabavku kombi vozila sa teretnom prikolicom nosivosti do jedne tone osigurano 75.000 KM.

Related posts