Novi način krađe u stanovima u Sarajevu

Krađe i razbojništva svakodnevno pune stranice crne hronike i policijske izvještaje, a novi metod kradljivaca iznenadio je stanovnike Sarajeva.

Naime, u posljednjih nekoliko dana u Sarajevu su se pojavile nepoznate osobe koje odjevene u službene uniforme određenih kompanija dolaze na kućnu adresu s ciljem krađe.

Prema iskustvu starije gospođe u sarajevskom naselju Malta, njoj su na vrata pozvonila dva muškarca, odjevena kao serviseri kablovske televizije. Na svu sreću gospođa je na vrijeme shvatila da se radi o prevarantima u trenutku kada su joj tražili novac te je pozivanjem komšija natjerala muškarce na bijeg.

Tačnost ove informacije provjerili smo u MUP-u KS.

Prema njhovima riječima iako u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo nemaju zvaničnu prijavu, kazali su nam da imaju saznanja o navedenom metodu krađe, a upravo danas se desio jedan sličan pokušaj u ulici Bulevar Meše Selimovića.

Građanima se savjetuje da prije puštanja u stan nepoznatih osoba traže neki dokument koji potvrđuje da se zaista radi o uposlenicima kompanije na koju se pozivaju.

Related posts