Nogometna reprezentacija BiH i dalje bez selektora

Prema zvaničnom saopćenju iz Nogometnog saveza BiH, današnja sjednica Izvršnog odbora prekinuta je jer se nije željelo glasati bez prisustva svih članova.

Potpredsjednik Izvršnog odbora Milorad Sofrenić nakon sjednice je optužio predsjednika Saveza Elvedina Begića da opstruira izbor selektora nedolascima na sjednice kao i uticajem na pojedine članove IO da ne glasaju za predloženog kandidata.

– Nažalost, aktuelni predsjednik se nije pojavio na komisiji za izbor ni na sjednici IO. Prošli put opravdao je porodičnim problemima, za što smo imali razumijevanje, ali sada nemamo. Ovaj put smo prekinuli sjednicu i nije bilo glasanja, a ja sam predložio da se izbor dogodi u nastavku ove sjednicu, kada se predsjednik Begić pojavi. Da li će to biti za dva dana ili dva mjeseca zavisi od Begića. Ne razumijem ponašanje da se ne pojavi kad se odlučuje o najvažnijoj stvari – izjavio je Sofrenić.

Ističe da se formalno-pravno i bez Begića može izabrati novi selektor, ali da to nisu željeli, optužujući ga da insistira kod nekih članova IO da se ne izvrši izbor.

– Mi nećemo da ulazimo u tu preceduru kad već tako smatra on i onda nek snosi posljedice – dodao je.

Tako je reprezentacija BiH i dalje bez selektora, a datum nastavka ove sjednice za sada nije poznat.

Reprezentaciju BiH već u martu očekuju kvalifikacije za SP.

Izvor: Vijesti.ba / FENA

Related posts