Nesreća u Hrvatskoj: Dvoje bh. državljana povrijeđeno, jedna osoba poginula

U teškoj saobraćajnoj nesreći u petak oko 22,40 sati na južnoj strani autoceste A3 kod Nove Kapele, poginuo je 36-godišnji putnik u vozilu, a dvojica putnika, državljana BiH su povrijeđeni, jedan teško, a jedan lakše, saopštila je nakon završetka uviđaja u subotu slavonsko-brodska policija.

Policijskim uviđajem je utvrđeno da je 25-godišnjak, vozeći osobni automobil slovenskih registracija, zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom, koje je sletjelo s autoputa na travnatu površinu i odvodni kanal, prenosi Hina.

U prevrtanju vozila 36-godišnji putnik je ispao i smrtno stradao. Dvojica putnika, državljani Bosne i Hercegovine, su porvrijeđeni, od kojih 33-godišnjak teško, dok je 52-godišnjak lakše povrijeđen. Obojici je liječnička pomoć pružena u bolnici u Novoj Gradiški, priopćeno je iz Policijske uprave Brodsko-posavske.

Policijski službenici će protiv 25-godišnjaka podnijeti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog izazivanja saobraćajne nesreće u cestovnom prometu, dodaje se u saopštenju.

Related posts