Narednih dana nestabilno vrijeme, od 20. februara temperature do 15 stepeni

Do četvrtka se u Bosni i Hercegovini prognozira oblačno vrijeme s kišom, snijegom i susnježicom, dok se u petak očekuje stabilizacija vremenskih prilika, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prognozirane količine padavina za utorak u Bosni kretaće se od 10 do 30 milimetara, a u Hercegovini lokalno i do 50. U srijedu prognozira se novih tri do sedam centimetara snježnog pokrivača.

Jutarnje temperature zraka kretaće se između minus pet i minus jedan stepen Celzijusov u Bosni, a u Hercegovini do jedan stepen Celzijusov. Najviše dnevne temperature kretaće se od minus dva do dva u Bosni i do osam stepeni na jugu Hercegovine.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, od petka će preovladavati umjereno oblačno i djelimično sunčano vrijeme. Stabilno vrijeme zadržaće se do 18. februara, kada se očekuju nove snježne padavine u Bosni, a u Hercegovini kiša.

U periodu od 20. do 26. februara prema sinoptičkim kartama prognozira se suho i stabilno vrijeme. Maksimalne temperature zraka kretaće se do 11 stepeni Celzijusovih u Bosni, a u Hercegovini do 15.

Related posts