Nahla Bihać: Izložba fotografija "Mojih 1.000 riječi protiv nasilja!"

Centar za edukaciju i istraživanje „Nahla“ poziva vas na izložbu fotografija “Mojih 1.000 riječi protiv nasilja!” koja je dio aktivnosti koje Centar organizira povodom 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama i Međunarodnog dana ljudskih prava, a u cilju suprotstavljanja svim oblicima nasilja u našem društvu.

Na izložbi će biti prikazano 16 najboljih fotografija od 50 pristiglih na Nahlin fotokonkurs iz cijele Bosne i Hercegovine. Fotografije šalju poruku protiv rodnog, vjerskog, nacionalističkog, rasnog, vršnjačkog i svih drugih oblika nasilja u našem društvu.

Poslije otvorenja izložbe, u 18h u multimedijalnoj sali će se održati psihoedukativna tribina „Kako prepoznati nasilje u vezi ili braku”.

Uvodničarke: mr. Esma Mehić-Hadžić, psihologinja, voditeljica Nahlinog psihološkog savjetovališta i dr. sci. Vildana Aziraj-Smajić, spec. kliničke psihologije.

Cilj tribine je pomoći ženama da poboljšaju kompetencije u prepoznavanju i suprotstavljanju prvim znakovima nasilja u partnerskoj vezi ili braku.

Ulaz je slobodan i nije potrebna najava.

Related posts