Mijatović poručio Dodiku: Prestanite sluđivati građane u BiH

Najoštrije osuđujem izjave Milorada Dodika, predsjednika RS i SNSD izrečene danas u Beogradu, nakon sastanka sa Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Srbije, stoji u reakciji Vojina Mijatovića, potpredsjednika Glavnog odbora Socijaldemokratske partije BiH.

Dodaje da je krajnje vrijeme da Dodik prestane sa sluđivanjem i obmanjivanjem građana u BiH tvrdnjama o tome kako je BiH propala država, jer takve izjave, osim što nisu tačne, ne donose dobro nikome, ni u BiH ni u regiji.

– Ovakva retorika ne može sakriti činjenicu da vlast, koju vodi SNSD, nije u stanju ponuditi odgovor niti na jedan problem sa kojim se građani suočavaju. Penzioneri u RS imaju najniže penzije, zdravstveni radnici imaju najniže plate, zaduženost po glavi stanovnika je najviša u jugoistočnoj Evropi, a hiljade mladih bježi svakodnevno iz RS, tražeći bolji život negdje drugo.

Umjesto što svakih sedam dana u Beogradu održava sastanke sa Aleksandrom Vučićem i na taj način troši budžetski novac, Dodiku bi bilo bolje da obilazi opštine po RS i vidi kako građani zaista žive.

SNSD i Dodik su, kao vladajuća stranka i njen lider, u proteklih 12 godina najodgovorniji za ovakvo stanje.

Nikakve prijetnje i radikalne izjave neće promijeniti ove činjenice. Pozivam građane da ne nasjedaju na ovakve izjave i da se okrenu onim politikama koje se bore za dostojanstven život svih građana i napredak svih u BiH.

(Vijesti.ba)

Related posts