Malteški pasoš novi statusni simbol među bogatašima

Najnoviji statusni simbol bogataša širom svijeta je, vjerovali ili ne, pasoš jedne zemlje. Naime, šarmantna mediteranska destinacija koja nudi jedinstvene plaže, lijepo vrijeme i opušten način života jedna je od najtraženijih među bogatašima koji masovno apliciraju za njen pasoš.

Pasoš Malte, koja je dio Evropske Unije, daje vam privilegiju da bez vize putujete u 182 zemlje.

Osim toga, Malta ne nameće takse na njihove prihode, pokretnu i nepokretnu imovinu i naplaćuje samo 15 odsto poreza na novac koji je unijet u zemlju.

“Ako imate jahtu i dva aviona, sljedeće što vam je potrebno je pasoš Malte”, kaže Kristijan Kalin direktor kompanije “Henley & Partners” .

“To je posljednji statusni simbol. Imamo klijente koji jednostavno vole u svojoj kolekciji da imaju pasoše različitih zemalja”.

Malta je jedna od 10 zemalja na svijetu koja dozvoljava strancima da kupe državljanstvo, tačnije da investiraju novac i doprinesu razvoju zemlje u zamjenu za državljanstvo.

Zanimljivo je da je pasoš Malte jeftiniji od austrijskog i kipranskog pasoša za skoro milion i po evra i košta “samo” 1,25 miliona eura.
Akcija “kupite pasoš” prirodno, privukla je najviše Rusa, a Malti donijela preko 700 investitora i 960 miliona evra.

(bankar.me)

Related posts