Lampard ljut: VAR uništava dušu navijačima

Trener Čelsija Frenk Lampard (Frank) rekao je da VAR uništava dušu navijačima i izrazio je negodovanje pojedinim sudijskim odlukama u porazu od Mančester junajteda. 

– Pogledao sam to opet i VAR je tu baš za to, a oni nisu uradili dobar posao. Hari Megvajer (Harry Maguire) je trebao biti isključen, to je jasno, i to je očigledno promijenilo tok utakmice – rekao je Lampard britanskim medijima. 

Čelsi je u ponedjeljak uvečer poražen na svom stadionu od Mančester junajteda rezultatom 2:0 u Premijer ligi. Lampardovom timu su poništena dva gola, čime je Čelsi postao tek druga ekipa kojoj se to desilo u engleskom prvenstvu, poslije Šefilda protiv Brajtona u decembru.

Zvaničnik VAR-a Kris Kavana (Chris Kavanagh), također, nije mislio da je Hari Megvajer zaslužio crveni karton zbog udaranja Mičija Bašuaija (Michy Batshuayi).

– Sudija u VAR sobi nije uradio dobar posao – ocijenio je Lampard. 

Sam Megvajer je kazao da misli da je donesena ispravna odluka.

– Znam da sam ga uhvatio i osjećao sam da će pasti na mene, a moja prirodna reakcija je bila da ispravim nogu kako bih ga zaustavio. To nije bio udarac i nije bila namjera. Mislim da je odluka ispravna. Izvinio sam mu se i bilo je lijepo što je sudija shvatio situaciju – rekao je Megvajer. 

Lampardu se nije dopala i odluka o poništenom golu Kurta Zume (Zouma) zbog toga što je Cecar Aspilikueta (César Azpilicueta) gurnuo Vilijamsa (Brandon Williams).

– Aspilikueta je gurnut sleđa – naveo je Lampard.

Aspilikueta je naveo da je sudija pogriješio.

– Naravno, gurnuo sam Vilijamsa, ali sam i ja prethodno bio gurnut. Najmanje što možete da uradite jeste da pogledate snimak, traje 30 sekundi. Sudija na terenu treba da bude taj koji donosi odluke – rekao je španski nogometaš.

Trener Junajteda Ole Gunar Solskjer (Gunnar Solskjaer) je izjavio da nije vidio prekršaj Freda nad Aspilikuetom. Drugi poništeni gol Čelsija bio je zbog ofsajda Olivijea Žirua (Olivier Giroud).

– VAR služi za to i odluka je odluka, makar se nama ne dopadala. Pomalo se uništava duša navijačima – kazao je Lampard.

Mančester junajted je prvi put od sezone 1987./1988. pobijedio Čelsi u obje utakmice.

Izvor: Avaz.ba

Related posts