KOVAČEVIĆ PRODUŽIO S FK SARAJEVO Presretan sam!

Sjajni golman, Vladan Kovačević, proudužio je ugovor s FK Sarajevo do 2024. godine, saopštio je ovaj klub.

Kovačević je jedan od najboljih igrača tima u posljednje vrijeme i ovo su svakako lijepe vijesti za navijače tima sa Koševa.

“Jako sam sretan zbog produženja ugovora. Prošle sezone smo dokazali kvalitet, a siguran sam da i ove godine možemo pružiti dobre partije. Svi ostvareni rezultati su produkt mnogo truda i napora, te sam jako zadovoljan proteklom godinom. Na meni je da se nastavim truditi na treninzima i utakmicama, a sigurno je da će i rezultati to pratiti”, rekao je mladi golman prilikom potpisa novog ugovora.

Također, koordinator za sportski segment tima s Koševa Emir Hadžić je poručio:

“Vladan je pravi primjer kako se radom i trudom mogu postići dobri rezultati. U ključnim situacijama je bio tu za ekipu, naporno radio i zaista mogu reći da smo svi ponosni na njega. Napredak koji je ostvario u proteklih godinu dana je za svako poštovanje, što je rezultiralo time da je Vladan sada neizostavan član naše odbrane, a sigurni smo da će pružiti dobre partije u A reprezentaciji BiH”.

Proteklih godina Vladan Kovačević je bio član mlade reprezentacije BiH, a na posljednjem okupljanju “A” reprezentacije BiH selektor Robert Prosinečki je računao i na dvadesetjednogodišnjeg Kovačevića.

 

Related posts