Kolinda uzburkala javnost izjavom o korupciji u obavještajnoj agenciji Hrvatske

“Ono što je meni problem jeste da se ja bavim korupcijom u samim službama, i u SOA-i i u drugim službama. Mislim da je došlo vrijeme da se zaposle mladi ljudi koji nisu korumpirani i koji će raditi profesionalno”, rekla je na Grabar-Kitarović.

Ona je danas ponovila da ima korupcije u obavještajnom sistemu Hrvatske.

“Naravno da se borim s korupcijom u sigurnosno-obavještajnom sistemu. Pa taj sam sistem naslijedila od Ive Josipovića i Zorana Milanovića, opterećen jednim od najvećih korupcijskih skandala od samostalnosti Hrvatske. I danas je u toku drugostepeni postupak protiv Darka Grdića i Ognjena Preosta, zbog nezapamćene korupcije i pronevjere milionskih iznosa u Vojnoj sigurnosno-obavještajnoj agenciji.
Ne očekujete valjda da je korupcijska hobotnica u kojoj je takav kriminal bio moguć istrijebljena preko noći. Kuda je ta hobotnica dosezala najbolje pokazuje činjenica kako je Preost umirovljen samo tri dana nakon što je razriješen dužnosti zbog pokretanja istrage, a Darko Grdić je penzionisan jedan dan prije podizanja optužnice”, kazala je Grabar-Kitarović, prenosi Jutarnji.hr.

Izvor:klix

Related posts