Ko ima stvarnu podršku građana USK?

Kantonalni odbor SDA USK obratio se javnosti u povodu jučerašnjeg neodržavanja sjednica Skupštine USK. Infografika koju je predstavio jasno pokazuje da je SDA prva stranka na USK po broju osvojenih glasova, načelničkih pozicija i vijećničkih mandata te se s pravom pitaju ko ima stvarnu podršku građana USK? U nastavku pročitaje saopćenje i pogledajte infografiku.

“Nepostojanje skupštinske većine na našem kantonu, niti programa i principa zajedničkog djelovanja A-SDA, SDP-a, NIP-a, NS-a i NB-a, govori o tome da im je jedini cilj bio da SDA ne bude dio kantonalne vlasti.

U tome su i uspjeli u prethodne dvije godine, ali nisu odgovorili zadatku koji ima izvršna i zakonodavna vlast u rješavanju problema građana i poboljšanju njihovog životnog standarda kroz stvaranje ambijenta za povećanje zaposlenosti i plata, nove investicije, bolje obrazovanje, zdravstvenu i socijalnu zaštitu, veću podršku mladima, penzionerima, sportistima, boračkim i drugim kategorijama.

I ovi lokalni izbori pokazali su da je SDA vodeća stranka na USK sa najvećim brojem glasova, načelničkih pozicija i vijećničkih mandata.

Vjerujemo da su navedeni rezultati dobra osnova i da ćemo u narednom periodu ostvariti još bolje rezultate. 

U dvije gradske organizacije SDA na području USK (Bihać i Cazin) bit će uvedena povjereništva. Na nivou kantonalne organizacije i u drugim općinskim organizacijima SDA će poduzeti dodatne mjere i aktivnosti sa ciljem unapređenja rada i jačanja SDA na USK.

Kantonalni odbor SDA USK medijima i javnosti, u prilogu ovog saopćenja, dostavlja infografiku u kojoj je vizuelno predstavljeno činjenično stanje o rezultatima SDA na lokalnim izborima 2020. godine na području Unsko-sanskog kantona”, navedeno je u saopćenju KO SDA USK.Related posts