JURIŠNI PRSLUK VS. SAKO: Dok je Tigar oslobađao bh. gradove, Radončić je kuhao kafe

„Čestitamo“ onima koji glasaju za Fahrudina Radončića i kupuju Dnevni avaz. Svojim ste glasovima i novcem podržali one koji pokušavaju omalovažiti i u zločince i kriminalce pretvoriti heroje odbrane RBiH.

Tako su Dnevni avaz i Radončićev SBB pokušali satanizirati komandanta 502. viteške brigade Petog korpusa ARBiH Hamdiju Abdića Tigra, istinskog heroja Krajine, čija hrabrost i uspjesi teško da se mogu pretočiti u riječi.

Tigar je, između ostalog, 1994. godine predvodio rizičnu antologijsku akciju u kojoj je odglumio raskol sa Atifom Dudakovićem i predaju Fikretu Abdiću. Nakon što je nasamario autonomaše, Tigar se sa oružjem koje je dobio od Fikreta Abdića, okrenuo protiv njega i njegove kvislinške paratvorevine. Tada je oslobođenja Velika Kladuša. Ta pobjeda je bila uvod u pobjednički pohod Petog korpusa. Veliki je niz bitaka, podviga u kojima je učestvovao Hamdija Abdić Tigar, desna ruka generala Dudakovića.

Za to vrijeme Fahrudin Radončić je kuhao kafe u Štabu Vrhovne komande ARBiH, do iznemoglosti pušio cigarete, a kasnije, usred rata, izuzimao dokumente s oznakom „vojna tajna – povjerljivo“ i objavljivao to u tadašnjim novinama „as“. Kasnije je zbog ovoga uhapšen, a taj slučaj prvorazredne špijunaže je bio čak i na sjednici ratnog Predsjedništva RBiH. Tada je samo milošću predsjednika Alije Izetbegovića pomilovan, a protiv čeka su bili Stjepan Kljuić i Ejup Ganić. Ubrzo je Radončić, usred rata, počeo sa biznisom i zarađivanjem para. Dok je Radončić preko svojih novinara, usred rata, unosio razdor među Bošnjacima, za to vrijeme Hamdija Abdić Tigar je predvodio svoje borce i oslobađao Veliku Kladušu, Sanski Most, deblokirao Bihać i ostale krajeve naše domovine.

Sada imamo jasnu situaciju, još jednu sličnost Fikreta Abdića i Fahrudina Radončića: obojici je Tigar problem i negativac, a ne oslobodilac i heroj.

Aferim kupci Avaza i Radončićevi glasači. Aferim.

/saff.ba

Related posts