Jedva ostao živ: Ubio zmiju, pa ga ujela odsječena glava

Jeremy Scutliff iz Teksasa radio je u bašti kad je ugledao zvečarku dužine 125 centimetara kojoj je brže-bolje odsjekao glavu, prenosi Index.hr.

Problem je nastao kad je pokupio ostatke zmije pa ga je ugrizla njena odsječena glava. Stvar je u tome da kod zmija refleks za ugriz traje i po nekoliko sati nakon smrti, piše Washington Post.

– Čula sam ga kako vrišti da ga je ugrizla. Brzo sam mu pritrčala, a on je uspio iščupati zmijinu glavu iz ruke – ispričala nje njegova supruga Jennifer.

Budući da je Jennifer bolničarka, znala je da mora brzo reagirati. Strpala ga je u auto i nazvala hitnu da je upute u najbližu bolnicu. Bolnica je bila udaljena sat vožnje, a Jeremy je već nakon kilometar i pol počeo gubiti svijest.

– Jako se bojao i mislio je da će umrijeti, a i mene je bilo strah iako sam se trudila ostati pozitivna – ispričala je.

Na kraju su ga zračnim putem prevezli u bolnicu Christus Spohn Shoreline, gdje je Jennifer saznala da je njen muž doživio septički šok i unutarnje krvarenje, a pritisak mu je neprestano padao. Doktor su ga stavili u induciranu komu, a organi su mu počeli otkazivati.

– U čak tri navrata unutar prva 24 sata doktori su mi rekli da vjerovatno neće preživjeti. Budući da sam i sama medicinska sestra, znala sam o čemu govore i bilo me jako strah. Dok je bio u komi, cijelo vrijeme sam razgovarala s njim i govorila mu da se mora boriti – ispričala je.

Jeremy se probudio iz kome 31. maja i trenutno mu je stanje stabilno. Dobio je čak 26 doza protivotrova, a doktori su njegovoj supruzi objasnili da su u normalnoj situaciji nakon zmijskog ugriza dovoljne dvije do četiri doze.

Stručnjaci upozoravaju da je jako opasno dirati zmiju netom nakon što je ubijena te da je ostatke bolje skupiti lopatom ili čak pozvati stručnjake da je uklone.

Related posts