Humani gest: Fudbaleri Barcelone ugostili dječaka iz Srebrenika oboljelog od leukemije

Davud Džafić, devetogodišnji dječak iz Srebrenika, koji boluje od leukemije, za razliku od svojih vršnjaka nije imao bezbrižno djetinjstvo.

Maleni Davud je veliki navijač Barcelone, a zahvaljujući ljudima velikog srca ispunjen mu je san.

Naime, on je otputovao u Barcelonu gdje se u srijedu upoznao sa igračima katalonskog giganta. Neymar, Messi, Rakitić, Arda Turan, Iniesta priredili su Davudu trenutke koji će mu zauvijek ostati urezani u memoriju.

Davudu je velika želja ispunjena zahvaljujući katalonskom Crvenom krstu, uredu Kluba za članove sa posebnim potrebama (OAE) i fondaciji FC Barcelone.

Veliku ulogu u svemu tome imali su Enric Morist (direktor Crvenog krsta), Albert Alvarez i Carles Godia (odgovorni za ured Kluba sa članove sa posebnim potrebama), Pilar Guinovart (jedna od direktorica Kluba), Jordi Cardoner (potpredsjednik), Kenan Terzić, mladić iz BiH, koji vodi projekat T'acompanyem (za pomoć osobama sa posebnim potrebama) te Enric Morist (direktor Crvenog krsta Katalonije).

– Iako Davud zbog stranog jezika nije mogao popričati sa igračima, a zbog silne sreće i uzbuđenja nije odgovorio ni Rakitiću koji mu se obratio na hrvatskom jeziku, mi smo sigurni da će mu ovo pomoći, da je maleni Davud “napunio baterije” i da će se nastaviti hrabro boriti sa ovom teškom bolešću – objavljeno je na najvećoj balkanskoj Facebook stranici koja okuplja navijače Barcelone. – piše faktor.

Related posts