Hercegovka koja se udala za milijardera otkriva svoju životnu priču

Nadi Hasandedić (39), porijeklom iz Bosne i Hercegovine, udala se 13. maja u Sidneju za 32 godine starijeg multimilionera Nevila Krajtona (Neville Crichton).

Vjenčanje djevojke bh. korijena i uspješnog biznismena najavljeno je kao događaj godine u Australiji, jer je u svadbu, o kojoj su pisali i najveći svjetski mediji, uloženo čak milion dolara!

Nakon glamuroznog vjenčanja u Sidneju mladenci su trebali krenuti na medeni mjesec po Evropi, ali još su u Australiji, kako je u intervjuu za “Avaz” potvrdila Nadi, koja se sada preziva Krajton…

Formula 1

“Rođena sam u Australiji, u koju je moj otac Mugdim otišao još 50-ih, i ovdje je živio dugo godina prije nego što se vratio u Mostar, gdje je upoznao moju majku Senadu. Nakon vjenčanja zajedno su se vratili u Australiju, a tu smo se rodile moja starija sestra i ja, dok je najmlađa rođena u Mostaru 1982. godine. Imam i dva polubrata iz tatinog prvog braka i oni su u Australiji”, govori Nadi Krajton na bosanskom jeziku koji, kaže, nije zaboravila.

Otkrivajući nam svoju životu priču, kaže da su se njeni roditelji nakon rata vratili u Mostar, ali da su ubrzo potom saznali i da njen otac ima rak.

“Umro je samo nekoliko mjeseci poslije, ali majka je odlučila da se vrati u Mostar, gdje i danas živi”, ističe Nadi.

Grad na Neretvi i sama često posjećuje, pretprošle godine je bila i sa sadašnjim suprugom.

“Imamo vikendicu na Buni, dok majka živi u svojoj kući u Mostaru. Pokušavam da dođem svake godine, da se vidim s familijom i prijateljima. Nevil, međutim, svake godine ide na Formulu 1 u Monaku. Tako da je njegovo ljeto dolje, a moje uvijek u Mostaru ili na Jadranu. Sada smo se dogovorili da pola vremena provedemo u Monaku, pola u BiH”, ističe Nadi.

Privatne obaveze su ih za sada zadržale u Australiji te još nisu krenuli na medeni mjesec, ali uskoro će ponovo posjetiti Mostar.

“Doći ćemo da se vidimo s familijom, koja nije mogla doći na vjenčanje, svi jedva čekaju”, kaže Nadi.

Zbog razlike u godinama, za mnoge je ovaj brak teško shvatljiv, ali ne i za našu sagovornicu.

“Nevil voli moju realnost i što imam, kako kaže, starinsku dušu koja je taman prema njegovoj, jer je on mladog duha i pogleda na život, tako da se nađemo negdje napola. Moj suprug voli brz život, voli da radi, da se zabavlja, a ja sam suprotno od njega, više na zemlji. Upoznali smo se preko nekih prijatelja, slučajno na ručku jednog Božića. Nismo mislila da će se između nas desiti nešto više od prijateljstva, pogotovo zbog razlike u godinama, ali, eto, desilo se, jer shvatila sam da su njegov izgled i godine nebitni”, poručuje nevjesta od milion dolara, kako su je neki nazvali.

Njen suprug obogatio se uvozom automobila, od čega je zaradio 400 miliona dolara. Nedavno je prodao i luksuznu kuću vrijednu 60 miliona dolara te je kupio vilu vrijednu 33 miliona dolara, u kojoj će živjeti sa suprugom.

“Vjenčanje je bilo bajkovito, nije moglo biti ljepše, veoma romantično i, što je najvažnije, svi gosti su bili zadovoljni. Sjajnu atmosferu napravio je bend iz Monaka “Gipsy Queens”. Istina, nismo slušali bh. muziku, ali meni lično je najdraži Halid Bešlić i najviše volim “Miljacku””, kaže Nadi, koja je na vjenčanju nosila vjenčanicu “Ersa atelier” sestara iz Rumunije, sa koje je, na veliko čudo kreatorki, skidala dijamante, jer nije htjela da ih bude previše.

Sjećanje na Bajram

Svoju životnu priču Nadi je završila doživljajem Bosne i Hercegovinu, odakle potiče, i sjećanjem na oca Mugdima, inače legendarnog Mostarca.

“Moj otac je bio veliki čovjek, koji je imao ogromnu dušu i srce. Znao je svakom pomoći, bio je čvrst, znao je šta hoće, ali je uvijek bio tu da pomogne, najviše daleko od očiju javnosti. Sjećam se jednog Bajrama kada je obradovao ljude u staračkom domu, ali o tome nije želio da se zna. I sama se trudim da budem takva. Pamtim lijep život iz Mostara i BiH će zauvijek biti dio mene”, kaže Nadi.

Poklon studentima

Vjenčanje Nadi i Nevila upriličeno je u velikoj dvorani Univerziteta u Sidneju. Ono po čemu će ga svi zapamtiti jeste mladoženjin poklon ovoj obrazovnoj ustanovi staroj 167 godina – novi toaleti, u koje je uloženo 20.000 dolara, a koji su morali biti obnovljeni zbog velikog broja gostiju na svadbi.

Direktorica za “Christian Dior”

Nadi ističe da se manekenstvom nikada nije bavila, niti je bila model, ali da je bila direktorica za “Christian Dior” u Sidneju.

“Imam dosta prijatelja koji su još u modnom svijetu, tako da im i dalje pomažem kada mogu, jer volim biti dio toga. Ali sada, iskreno, za to nemam vremena. Bavim se i humanitarnim radom, toga ovdje uvijek imamo jer je to dio života u Australiji”, govori Nadi.

Related posts