Hapšenja na području Bihaća: MUP USK uhapsio šest osoba

Policijski službenici Prve PU, OKP PS Bihać, dana 08.i 09.11.2017.godine poduzimajući mjere i radnje na suzbijanju i sprječavanju zloupotrebe opojnih droga, na području grada Bihaća, pronašli su i oduzeli veću količinu narkotičkih sredstava.

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Bihaću i uz suglasnost kantonalnog tužioca, izvršeni su pretresi stambenih objekata, pomoćnih objekata, ugostiteljskih objekata na više lokacija i lišeno je slobode šest osoba.

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta veća količina suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „ Cannabis Sativa L.“, određena količina praha koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu „ Heroin“ „ Kokain „ i „ Speed“, određena količina novca , te razne mašine za koje se sumnja da potiču iz drugih krivičnih djela. Oduzeta narkotička sredstava su bila namjenjena za daljnju prodaju.

Nad osobama koje su lišene slobode, policijski službenici OKP PS Bihać, zaveli su kriminalističku obradu te će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz čl. 238 KZ F BiH „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i iz čl. 239 KZ F BiH „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“, biti predani na daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu.

Related posts