Gradonačelnik Fazlić posjetio Udruženje oboljelih od multiple skleroze USK-a

S ciljem podrške i upoznavanja sa radom Udruženja oboljelih od multiple skleroze USK-a, bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić posjetio je danas članove ovog udruženja u njihovim prostorijama u naselju Hatinac.

U razgovoru sa Huseinom Rekanovićem, predsjednikom Udruženja i članovima koji su sa područja Bihaća, gradonačelnik Fazlić upoznao se sa aktivnostima koje ovo udruženje realizira kada je u pitanju pomoć pri lječenju i ostalim vidovima zdravstvene zaštite ove populacije oboljelih građana USK-a.

„Razgovarao sam sa članovima Udruženja oboljelih od multiple skleroze USK-a o njihovim svakodnevnim problemima i borbom sa ovom bolešću i naravno o načinima podrške Grada Bihaća. Dogovorili smo se da ćemo pronaći način za konkretnu podršku Grada u ovoj godini i to će biti naš mali doprinos u borbi ovih ljudi sa opakom bolešću koja, nažalost iz dana u dan se povećava i na području našeg kantona, a posebno među mlađom populacijom“ – dodao je gradonačelnik Fazlić.

Kako je istaknuto Udruženje okuplja 86 članova iz svih gradova u USK-a, a prema podacima broj oboljelih od multiple skelroze u USK-a iz godine u godinu se povećava i danas broji preko 250 oboljelih.

Related posts