Grad Bihać ne smije tužiti firmu “Euroasfalt”: Imovina građana propada, vlast iz mjeseca u mjesec najavljuje okončanje radova

Činjenica je da sa dužinom trajanja i poteškoćama sa kojima se susrela trenutna vlast u Bihaću u implementaciji KFW projekta i nema baš mnogo dodirnih tačaka.

Međutim, ono što se već dvadeset godina događa u našem društvu je da nema odgovornosti za ništa, sva se odgovornost svodi na to da li je neko dobio izbore ili nije, odnosno na kaznu naroda pojedinim političkim strukturama. Sudska vlast kao da spava cijeli period iza rata, jer da ne spava zasigurno bi bilo niz odgovornih, optuženih i osuđenih za ovakvo stanje.

Tako je slučaj i sa projektom KFW, projekat koji će grad Bihać koštati više no što je planirano, zbog greške nekog. Koga? Tužilaštvo će utvrditi nekad?

– Grad Bihać zbog teške finansijske situacije nije bio uredan platiša prema izvođaču radova “Euroasfalt”. Međutim, to nije opravdanje za njihovo kašnjenje ali to je sada pat pozicija iz koje moramo svi zajedno izaći. Nikakve tužbe, ni sa jedne ni sa druge strane, ne dolaze u obzir i taj će se posao na kraju, vjerujem, uspješno okončati – kazala je za DNEVNIK RTV USK Edina Osmanović, direktorica Zavoda za prostorno uređenje Bihaća.

Kako nezvanično saznajemo, određen broj radnika firme “Euroasfalt” povučen je sa bihaćkog na radilište u drugu državu u kojoj su dobili posao. U Zavodu za prostorno uređenje Bihaća najavljuju, po ko zna koji put, da će radovi biti okončani za mjesec dana.

/usn

Related posts