Galaxy S10 će imati senzor otiska prsta sa strane okvira

Popularni sajt SamMobile ima dobar renome kada su pouzdane informacije o Samsung proizvodima u pitanju, a ovoga puta donosi nam zanimljive informacije o tri dolazeća telefona iz Samsungove Galaxy S10 serije.

Jedna od procurjelih informacija sugeriše da će jedan od Galaxy S10 modela imati senzor otiska prsta sa strane okvira, dok druga informacija pominje da će Galaxy S10+ imati tri kamere na poleđini, sa širokougaonim objektivom.

Prema svemu sudeći, južnokorejski gigant planira da objavi čak tri modela iz Galaxy S10 linije umjesto dva modela, što je bila uobičajena praksa Samsunga u prošlosti. Jedan model će imati 6.44-inčni ekran (S10+), standardni model sa 6.2-inčnim panelom i pristupačna verzija sa manjim ekranom od 5.8 inča.

Kako bi Galaxy S10 zadržao u pristupačnom cjenovnom rangu, model od 5.8 inča će imati senzor otiska prsta sa strane i ravni Infinity Display, umesto zakrivljenog ekrana kakav će dobiti ostala dva modela iz premijum segmenta. Pored ovoga jedan od dva premijum modela će imati senzor otiska implementiran u ekran.

Pored ovoga, sada su poznate i informacije o tome za šta će služiti treća kamera na poleđini Plus modela. Prema navodima sajta AllAboutSamsung, ova kamera će nuditi polje pregleda od 123 stepena, a imaće 16MP rezoluciju sa f/1.9 otvorom blende. Ostala dva senzora čine 12MP glavna kamera i 13MP f/2.4 telefoto.

I pored toga što se radi o relativno pouzdanim izvorima, treba napomenuti da se radi o nepotvrđenim informacijama, koje je potrebno uzeti sa rezervom dok Samsung zvanično ne objavi Galaxy S10 seriju.

(NN/benchmark)

Related posts