Fonseca objasnio zašto je Džeko presjedio na klupi utakmicu protiv Verone

Romin trener Paulo Fonseca pokušavao je izbjeći pitanja o transferu kapitena reprezentacije BiH i napadača Vučice Edina Džeke u Juventus nakon što ga je u sinoćnjem duelu protiv Verone ostavio na klupi.

Naime, Džeko je prvu Rominu utakmicu u novoj sezoni Seriji A presjedio na klupi, iako je meč završen bez pogodaka te je mogao biti i drugačiji ishod s našim nogometašem u vrhu napada.

“Ne možemo reći šta bi se dogodilo da je Džeko igrao. Mislim da smo imali jako dobro prvo poluvrijeme, propustivši tri ili četiri šanse da zabijemo i to bi promijenilo utakmicu. U drugom poluvremenu, s dugim loptama Verone, mučili smo se na takozvanoj drugoj lopti i bilo je teško zadržati takav posjed lopte”, rekao je Fonseca za DAZN.

S obzirom da je Džeko naizgled na ivici prelaska u Juventus, a da ga zamijeni Arkadiusz Milik iz Napolija, Roma je igrala s Henrikhom Mkhitaryanom, Pedrom Rodriguezom i Lorenzom Pellegrinijem u napadu.

Neizbježno je Fonseca ponovo bio upitan o Džekinoj situaciji jer je ostavljanje na klupi bila prešutna potvrda da se priprema za prelazak u drugi klub.

“Bila je to vrlo teška sedmica za Džeku. Odlučio sam da ga zaštitim”, rekao je.

Roma narednu utakmicu igra upravo protiv Juventusa pa je Fonseca upitan hoće li Džeko tada igrati i za koga.

“Vidjet ćemo!”, kratko je i zagonetno odgovorio Romin trener.

Izvor: Klix.ba

Related posts