Džumhur kao "lucky loser" zaigrao u Parizu, ali u čudnom meču poražen od Pairea

Naš teniser je jučer poražen u kvalifikacijama od Berankisa, ali je kao ‘lucky loser’ upao u glavni žrijeb. Ipak, danas je poražen sa 7:5, 6:4 od Benoita Pairea.

Prvi set je bio jako čudan. Paire u trećem gemu uzima break Džumhuru i potvrđuje ga te stiže do vodstva 3:1, ali je Damir brzo vratio break i stigao do 3:3.

Francuz je jako puno griješio nakon toga, a Džumhur je pri vodstvu od 4:3, a kasnije i kod 5:4 imao nekoliko break šansi, ali ih nije iskoristio.

Paire se uspio izvući, a onda je uzeo break Damiru i poveo sa 6:5 te je nakon toga bio siguran na svom servisu i osvojio prvi set sa 7:5.

Na kraju je Paire završio prvi set sa 5 dvostrukih grešaka i velikim brojem grešaka na forhendu, ali je ipak osvojio ovaj set.

Drugi set je krenuo slično kao i prvi, Francuz uzima break Damiru i stiže do vodstva 3:1.

Paire je nakon toga održavao svoju prednost, a Damir se “provukao” u sedmom gemu kada je spasio dvije brek lopte i stigao do 4:3, ali je Francuz bio siguran na svom servisu i poveo sa 5:3.

Džumhur je zatim uspio smanjiti na 5:4, a onda je Paire servirao za meč, ali je naš teniser zatim imao 0:40 i tri break šanse, ali Francuz ih je uspio spasiti.

Nakon toga Paire pravi dvije dvostruke greške i ponovo daje šansu Damiru da uzme break i vrati se u meč, ali u tome nije uspio pa je francuski teniser osvojio ovaj set sa 6:4 i prošao dalje.

 

sportsport

Related posts